Vakantie in Nederland op de Waddeneilanden

Wat zijn de voordelen van een vakantie in Nederland?

Het coronavirus zorgt ervoor dat dit jaar meer mensen kiezen voor een vakantie in eigen land. Al was het misschien niet je eerste keuze, Nederland heeft prachtige plekjes binnen handbereik. Wat zijn de voordelen van een vakantie in Nederland en waar moet je op letten bij het plannen?

Het is makkelijk reizen

In Nederland ken je de weg en spreek je de taal. Als je iets nodig hebt kun je het vragen en je hebt niet te maken met een andere cultuur, andere bewegwijzering of andere gebruiken. Waar je in veel landen veel tijd kwijt bent met het uitzoeken van de route of een manier om bijvoorbeeld ergens tickets voor te kopen, kun je tijdens een vakantie in Nederland al die tijd besteden aan genieten. En dat is precies waarvoor je vakantie bedoeld is.

Ontdek je eigen land

Hoeveel weet je echt van Nederland? Waarschijnlijk ken je  de geschiedenis in grote lijnen en heb je weleens wat plaatsen bezocht. Toch als je er echt in duikt, realiseer je je dat je een hoop niet weet. Vakantie in eigen land is een goede kans om meer te leren over je landgenoten en de geschiedenis van allerlei Nederlandse plekken. Je zult zien dat er nog veel te ontdekken valt!

Het is milieuvriendelijk(er)

Er zijn steeds meer mensen die nadenken over de gevolgen van reizen voor het milieu. Voor een vakantie in eigen land hoef je niet in het vliegtuig of je te stappen en duizenden kilometers af te leggen. Daarmee beperk je je ecologische voetafdruk en dat is goed voor het milieu.

Het is betaalbaar(der)

Oké, oké, oké…dit is natuurlijk niet altijd zo. Toch bespaar je al flink op eventuele brandstof- of vervoerskosten. En binnen Nederland heb je geen vignetten, inentingen of ritjes met de taxi vanaf het vliegveld nodig. Het voordeel is dat je de prijzen kent en weet hoe dingen werken. Je hebt het meer onder controle doordat alles bekend is en dat bespaart je vaak geld.

Bezoek familie en vrienden tijdens je vakantie in Nederland

In een wereld waarin we het vaak erg druk hebben met werk, hobby’s en gezin, is het soms moeilijk om tijd vrij te maken voor vrienden en familie die wat verder weg wonen. Wanneer je kiest voor een vakantie in eigen land, is dit een goede kans om familie een bezoek te brengen. Waarom zou je je vakantie niet gebruiken om wat vriendenbezoekjes in te plannen?

De uitdaging: kies een bestemming

Ook al is Nederland niet groot, een bestemming kiezen kan best lastig zijn. Wil je naar het Noorden? Misschien naar een Waddeneiland of een bootje huren op de Friese meren? Of juist naar het Zuiden om een bourgondische stedentrip naar Maastricht of graffititour in Heerlen te doen? Zoek informatie op en maak een lijstje met wat je wilt. Bedenk dat Nederland niet groot is en dat je met relatief weinig reistijd veel kunt combineren. Houd je van natuur, lees dan het blog over natuurgebieden in Nederland.

Denk aan je reisverzekering

Op zoek naar een reisverzekering voor een vakantie in eigen land? Kijk dan snel op de pagina ‘Kortlopende Reisverzekering voor Nederland’. Er geldt een ruime basisdekking bij deze tijdelijke reisverzekering waarbij kinderen tot 5 jaar en dagtrips naar het buitenland gratis zijn meeverzekerd.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.