Vakantiefoto's

De vakantie is voorbij. Wat doe je met de vakantiefoto’s?

De koffers zijn uitgepakt, de kleding gewassen en de souvenirtjes uitgedeeld. Nu is de vakantie echt voorbij. Maar op mijn computer wachten nog de vele files met vakantiekiekjes. Er zijn maar weinig mensen die mijn harde schijf met de honderden vakantiefoto’s bekijken, dus ga ik dit jaar iets anders doen met mijn foto’s. Hier kun je wat ideeën opdoen om je vakantiefoto’s niet te laten verstoffen op je computer.

Begin met een goede selectie

In het tijdperk van digitale fotografie heb je vaak meerdere foto’s van een onderwerp genomen. Zorg ervoor dat je een mapje aanlegt met je favoriete foto’s. Kies hiervoor de foto’s die je ook echt het leukst vindt: die mooie glimlach van je kind, een zonsondergang op het strand met je geliefde, of dat leuke terrasje bij de zee. Bezienswaardigheden zijn vaak leuk om te zien, maar de zoveelste kerk of berg is niet voor iedereen even interessant.

Maak een fotoboek

Tegenwoordig kun je via veel websites een fotoboek laten drukken. Je kunt vanaf je computer thuis beslissen welke foto’s je wilt printen, de pagina’s vormgeven, de bijschriften bepalen en ook kun je kiezen in welke kwaliteit je de foto’s wilt laten afdrukken. Zo heb je in een handomdraai een prachtig boek met je mooiste vakantiefoto’s.

Print een foto op canvas

De allermooiste vakantiefoto kun je laten afdrukken op echt schilderdoek en eventueel laten inlijsten. Een mooie foto is soms net zo mooi als een schilderij en bovendien roept het vaak ook nog prettige herinneringen op. Je kunt er ook voor kiezen om je foto’s op watervast doek laten drukken, in dat geval kun je ze bijvoorbeeld in de tuin hangen. Zo lijkt het net alsof je nog steeds aan dat Franse strand zit. Let er bij het afdrukken wel op dat je foto in goede kwaliteit genomen is. Bij een te lage resolutie zal de foto er wazig uit komen te zien als je hem uitvergroot en afdrukt.

Maak een t-shirt of kussen van je vakantiefoto’s

Vakantiefoto’s kun je ook afdrukken op stof. Je kunt je kleding bedrukken, maar ook een tafelkleed, rugzak of kussen. Wat is er nu fijner dan op je vakantieherinnering te slapen? Als je handig bent, dan kun je zelf de stof bedrukken en een kussen naaien. Maar natuurlijk kun je dit ook laten doen.

Doe iets kunstzinnigs

Voor een wel heel bijzondere bestemming voor je vakantiefoto’s kun je ze laten bewerken tot een modern schilderij. Bijvoorbeeld op deze site kun je je foto’s omtoveren tot posters in echte pop-art stijl!

Maak een muur van foto’s

Je kunt er ook voor kiezen om al je foto’s bij elkaar op een muur te plakken. Dit geeft vaak een vrolijk en speels effect. Je kunt dit gewoon zelf doen door alle foto’s in verschillende lijstjes te plaatsen en op te hangen of door ze op een prikbord te prikken. Maar je kunt ook een professionele collage laten maken bij bijvoorbeeld instawall.

Als je computer op sluimerstand gaat omdat je een tijdje inactief bent, kun je de instellingen zo zetten dat al je vakantiefoto’s langzaam voorbij komen. Op die manier kun je ook genieten van je vakantiefoto’s als je even niet aan het werk bent.

 Print foto’s

Het klinkt bijna ouderwets, maar je kunt je foto’s ook nog steeds in een stapeltje laten afdrukken. Als je ze vervolgens in een insteekmapje stopt, heb je je favoriete vakantiefoto’s altijd bij de hand.

Tegenwoordig kun je je foto’s printen op bijna alles wat je kunt bedenken. Kopjes, je telefoonhoesje, sieraden en zelfs op je slippers. Je kunt voor meer inspiratie zoeken op het internet, bijvoorbeeld op deze website staan heel veel leuke mogelijkheden om echt iets leuks te doen met je vakantiefoto’s.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.