Verzekeren van een elektrische fiets of e-bike is niet moeilijk.

Verzekeren van een elektrische fiets

De elektrische fiets verjongt. Steeds meer studenten, werkenden en jongeren vinden hun weg naar een e-bike. En dat is logisch, want een elektrische fiets heeft veel voordelen. Je legt gemakkelijk lange afstanden af, fietst sneller met minder inspanning en je hebt het gemak en de wendbaarheid van een fiets. De aanschafprijs van een elektrische fiets ligt vaak een stuk hoger dan bij een gewone fiets en dan wordt het al snel aantrekkelijk om deze te verzekeren. Maar wat verzeker je precies? En word je geholpen als je bijvoorbeeld met een lege accu komt te staan?

Fietsverzekering

Bij de Fietsverzekering van Allianz Global Assistance kun je ervoor kiezen om je te verzekeren voor Diefstal, Schade en/of Pechhulp. Wanneer je alledrie keist (=Compleet pakket), dan geldt de zogenaamde doorfietsgarantie. Dit betekent dat als je pech krijgt met je fiets, je fiets wordt gestolen of je raakt betrokken bij een ongeluk, je kunt rekenen op hulp. Een gecertificeerde fietsmonteur komt naar je toe en repareert je fiets ter plekke als dit mogelijk is. Is je fiets niet direct te repareren of is hij gestolen? Dan zorgt Allianz voor vergoeding voor een leenfiets waar je gebruik van kunt maken totdat je weer de beschikking hebt over een eigen fiets.

Is de accu van mijn elektrische fiets verzekerd?

De fietsverzekering van Allianz Global Assistance is er voor iedereen. Of je nu een elektrische fiets, mountainbike of stadsfiets hebt, er is een passende verzekering voor elk type fiets. . Bij een technisch probleem of een lekke band staat Allianz Global Assistance voor je klaar. Als je accu defect is, proberen we een reparatie uit te voeren.

Uitzonderingen

Een niet opgeladen accu is niet gedekt door de verzekering. Controleer daarom voordat je vertrekt de afstand tot je eindbestemming en of je batterij goed is opgeladen. Als je accu kapot is gegaan door een val of ongeluk met de fiets, valt dit wel onder je verzekering. Per ongeluk zelf schade veroorzaakt aan je fiets? Géén zorgen, dit valt onder de fietsverzekering. Hetzelfde geldt voor de accessoires van je elektrische fiets die aan de fiets waren bevestigd ten tijde van de aankoop. Accessoires die je later toevoegt zijn niet meeverzekerd.

Wat moet je doen bij schade, diefstal of pech met je elektrische fiets?

Heb je fietspech en is er hulp nodig? Of is je fiets gestolen? Meld dit dan meteen bij de telefooncentrale van Allianz Global Assistance via 020 592 9890. De telefonisten geven je advies over de stappen die je kunt nemen, reparaties, het doen van aangifte en eventueel een leenfiets. Let op dat je de betaalbonnetjes die je krijgt voor reparaties of een leenfiets goed bewaart. Deze heb je later nodig bij je declaraties.

Afsluiten fietsverzekering

Hoewel het altijd vervelend is als er iets gebeurt onderweg, hoef je je met een fietsverzekering van Allianz Global Assistance geen zorgen te maken. Of je nu kiest voor een doorlopende verzekering of één die na drie jaar automatisch afloopt: je kunt er zeker van zijn dat je door een team van experts geadviseerd en geholpen wordt. Via de website kun je de premie voor jouw fiets berekenen en meteen een fietsverzekering afsluiten.

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Global Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.