Medische kosten

Voorkom medische kosten in het buitenland: sluit een goede reisverzekering af!

Medische kosten kunnen hoog oplopen in het buitenland. Zelfs met een zorgverzekering kan je schrikken wanneer je de ziekenhuisrekening onder ogen krijgt. Hier lees je hoe je kunt voorkomen dat je onverwacht voor medische kosten komt te staan als je op reis bent.

Medische kosten in het buitenland

Veel mensen denken met een normale zorgverzekering ook in het buitenland goed verzekerd te zijn voor medische kosten. Het is belangrijk om te weten dat dit niet altijd zo is. De basisverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief voor die ingreep, en met een aanvullende verzekering maximaal tot 200% hiervan. Maar in bijvoorbeeld Canada of in Amerika zijn de zorgkosten veel hoger dan het tarief dat in Nederland gerekend wordt. Of als je in en privékliniek belandt in Turkije. Met onze reisverzekering met medische kosten ben je voor deze kosten gedekt en krijg je niet alleen het Nederlandse tarief vergoed, maar alle noodzakelijke medische kosten. Ook vergoeden we een deel van de nabehandelingskosten in Nederland.

Hoe werkt het?

Word je ziek tijdens je vakantie of krijg je een ongeluk? Denk altijd aan je gezondheid en regel eerst medische hulp. Met een Reisverzekering van Allianz Global Assistance kun je contact opnemen met de alarmcentrale. Je wordt dan ondersteund en krijgt advies over wat je moet doen. In de meeste gevallen schieten we de kosten voor aan het ziekenhuis of aan de dokter, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de praktische afhandeling.

Als je voor de behandeling terug moet keren naar Nederland, dan regelen we de volledige terugkeer. De vluchten, vervoer van en naar het ziekenhuis en uiteraard de medische ondersteuning die hierbij nodig is.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.