Douane op Schiphol

Dit zijn de vreemdste dingen die de douane ooit vond

Je gaat op vakantie en neemt mee: paspoort, zwemspullen, portemonnee en natuurlijk je fototoestel. Hele normale dingen die je natuurlijk meeneemt op je reis. Toch zijn er mensen die de vreemdste dingen in hun koffer stoppen en mee proberen te nemen door de douane.

Favoriete schildpad

Een man uit China kon absoluut niet op reis zonder zijn schildpad. Daarom stopte hij zijn huisdier in een verpakking van Kentucky Fried Chicken. Toen het diertje in de koffer door de scanner ging, zagen de beveiligingsmedewerkers ineens een pootje uit de verpakking steken. De man verdedigde zichzelf door te zeggen dat het een hamburger was, maar de schildpad werkte niet mee aan de verkleedtruc. Gelukkig kon een vriend op de schildpad passen en de man mocht zijn reis vervolgen. Zonder huisdier welteverstaan.

Een kind

In de Arabische Emiraten gingen alle alarmbellen af toen een echtpaar hun zoon door de scanner lieten gaan in hun tas. Het jongetje had geen geldig visum en de ouders hoopten hem op deze manier toch mee te kunnen smokkelen. Poging mislukt.

240 levende vissen

Veel mensen die op reis gaan nemen een souvenir mee uit het land dat zij bezochten. Eén man maakt het wel heel bijzonder. Nadat hij van een prachtige duikvakantie had genoten, vulde hij vier koffers met water om 240 tropische vissen mee te nemen. Natuurlijk werd de man gesnapt door de doune.

Een kanonskogel

De meeste mensen letten goed op het maximale gewicht van hun bagage. Toch maakte één passagier zich daar minder druk om toen hij een kanonskogel meenam. Tijdens een duik in de buurt van een scheepswrak vond hij de kanonskogel en hij besloot deze mee te nemen. Dit tot grote spijt van de 290 passagiers van het vliegtuig die uren vertraging opliepen door deze stompzinnige actie.

Een lijk

Twee vrouwen in Engeland namen in 2010 een man in een rolstoel mee door de douane. De aandacht van de beveiligingsmedewerkers werd getrokken doordat de man een zonnebril droeg en weinig bewoog. Hij bleek overleden. De twee vrouwen, de schoondochter en de weduwe van de man, verklaarden aan de politie ervan overtuigd te zijn dat de man sliep.

95 boa constrictors

Een man uit Maleisië werd opgepakt, omdat hij 95 boa constrictors had ingecheckt in zijn bagage. Tot grote schrik van het grondpersoneel knapte een van zijn koffers open en vielen de slangen eruit.

Samoeraizwaard

Een man uit Boston die een samoeraizwaard meenam in zijn handbagage had waarschijnlijk de regels van de douane niet goed doorgelezen. Wellicht overbodig om te zeggen, maar het zwaard mocht niet met hem mee het vliegtuig in.

Twijfel je of je iets mag meenemen in het vliegtuig? Lees dan de regels op de site van de Belastingdienst – Douane.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.