Vakantie vroegboeken vergt planning

Vroegboeken: zo sla je dit jaar je slag.

Of je nu een winterdip te pakken hebt of dat je graag goed voorbereid bent, een vakantie boeken in de wintermaanden geeft je een flinke dosis energie. Naast dat vroegboeken je iets leuks geeft om naar uit te kijken, behaal je er ook voordeel mee. In dit blog lees je meer over de voordelen en geef ik je tips om de beste deals te vinden en te boeken.

Vroegboeken bespaart je soms wel meer dan 25%

Voor de meeste reisorganisaties is het prettig als de vluchten en hotels zo snel mogelijk volgeboekt zijn. Daar kun jij als reiziger optimaal van profiteren: des te vroeger je boekt, des te meer korting je kunt krijgen op je reizen. Hoe de korting wordt gegeven, verschilt per organisatie. Sommigen geven je korting op de totale reissom. Andere organisaties geven korting of tegoed in het hotel of resort waar je tijdens je vakantie verblijft. Reisorganisaties als TUI of D-reizen bieden soms gratis stoelen aan voor kinderen als je meer dan zes maanden van tevoren boekt. Dat scheelt een hoop geld.

Je hebt meer te kiezen

Een stedentrip naar New York, een zonnige vakantie op een Grieks eiland of op natuurreis in IJsland. Als vroegboeker heb je het voor het uitkiezen. Een voordeel dat je niet altijd hebt als je last-minute boekt. Kort voor vertrek boeken, betekent dat de keuzes beperkter zijn. Wanneer je met kinderen reist, is vroegboeken aan te raden. Er zijn meer beschikbare accommodaties en dat betekent dat jij zelf kunt bepalen hoe laat en wanneer je wilt aankomen. Zeker als je afhankelijk bent van schoolvakanties is dit een prettige bijkomstigheid.

Geen stress meer

Op het internet is alles te vinden én te boeken. Dat is een voordeel, maar kan er tegelijkertijd voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je er vroeg bij bent, kun je alle tijd nemen om de beste vakantie te vinden. Je kunt vluchten, accommodaties en bestemmingen goed met elkaar vergelijken om de beste vakantie samen te stellen. Zonder stress.

Je kunt langer uitkijken naar je vakantie

Wat is er nu prettiger dan te staren naar die zonnige palmbomen op je bureaublad bureaublad en te weten dat dat je volgende vakantiebestemming is? De helft van de vakantiepret is de voorpret. Dus als je lang van tevoren wilt genieten, wees dan een ‘early bird’ en boek vroeg.

Tips voor vroegboeken

  1. Boek zes tot negen maanden van tevoren. Zeker als je met kinderen reist of een verre reis maakt is het slim om veel tijd te nemen en alle opties te bestuderen. Op deze manier profiteer je optimaal van voordelen en kortingen.
  2. Reis niet in het weekend . Als je in de gelegenheid bent, reis dan op doordeweekse dagen. Het is minder druk op de wegen en vluchten zijn over het algemeen goedkoper dan een vertrek op zaterdag of zondag.
  3. Vergelijk verschillende websites. Ook al denk je de perfecte aanbieding gevonden te hebben, soms kun je dezelfde deal nóg goedkoper ergens anders vinden. Check daarom verschillende reisorganisaties.
  4. Abonneer je op nieuwsbrieven van je favoriete reisorganisaties. Zo blijf je op de hoogte van aanbiedingen en kortingen. Ook vliegtuigmaatschappijen kondigen hun kortingsweken vaak aan via de mail.
  5. Onderzoek niet alleen pakketreizen. Soms vind je de perfecte aanbieding bij een hotel waar je graag naar toe wilt, maar vind je deze niet in combinatie  met een geschikte vlucht. In dat geval moet je de vlucht apart boeken. Iets meer werk, maar het zorgt er wel voor dat je dé perfecte vakantie uitstippelt.
  6. Kijk  naar alternatieve luchthavens, zoals Eindhoven, Eelde (Groningen) of Charleroi (Brussel). Dit is wat verder reizen,  maar met een goede planning  hoeft het geen probleem te zijn. Bovendien kun je bij deze luchthavens vaak goedkoop parkeren.

Vroegboeken vraagt de nodige planning en organisatie. Ben je meer van boeken op het laatste moment? Lees dan hier hoe je de perfecte last minute vindt.

Afsluiten van een reisverzekering

Nu je toch bezig bent met het plannen van je vakantie: denk dan meteen aan het afsluiten van een goede verzekering. Met de Reisverzekeringen van Allianz Global Assistance staat een team van experts overal ter wereld voor je klaar als er toch iets vervelends gebeurt tijdens je vakantie. Zo kun je echt met een gerust hart gaan genieten van je vakantie.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.