Lokale activiteiten boeken voor je vakantie

Waar boek je lokale activiteiten voor de vakantie?

Je hebt je bestemming uitgezocht, je vlucht geboekt en je tas is gepakt. Nu moet je alleen nog bedenken welke activiteiten je wilt ondernemen tijdens je vakantie. Een rondleiding door de stad, een koffieproeverij of misschien dineren in een goed restaurant. Hoe kan je het best lokale activiteiten op je vakantiebestemming boeken? Lees hier zeven tips.

Viator

Viator bestaat sinds 1999 en heeft veel ervaring met het organiseren van tours in het buitenland. Zij bieden lokale activiteiten voor elk type reiziger: een helikoptervlucht door de Grand Canyon, een overnachting in de jungle of een wijnproeverij in de Toscane: via Viator kun je het allemaal vinden. Viator heeft een klantenservice waar je 24 uur per dag al je vragen kunt stellen. Ook laten andere gebruikers recensies achter zodat je weet wat je kunt verwachten.

Tiqets

Ben je het zat om in de rij te staan voor het museum? Of dat je de kaartjes voor de opera moet uitprinten? Met Tiqets is dit niet meer nodig. Dit snelgroeiende Nederlandse bedrijf heeft verschillende prijzen gewonnen met hun innovatieve ideeën en technologie. In meer dan 50 landen kun je met Tiqets bij verschillende aanbieders kaartjes te kopen die je meteen kunt gebruiken. De tickets hoef je niet meer te printen en je krijgt ze direct op je mobiele telefoon. In de rij staan voor het museum is nu echt verleden tijd.

WithLocals

Deze Nederlandse startup biedt je persoonlijke ervaringen met een bewoner van de stad die je bezoekt. Je kunt een thuisdiner boeken, een proeverij in een beroemd café of een rondleiding door een museum of wijk. Je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een groep zodat je in contact komt met medereizigers. Alle gidsen zijn geverifieerd door With Locals en met behulp van recensies van eerdere reizigers kun je je keuze maken voor een van de gidsen.

Airbnb

Nog niet zolang geleden was Airbnb voornamelijk een website waar je een huis of appartement kon huren op de plek van bestemming. Tegenwoordig biedt het bedrijf ook de zogenaamde ‘Airbnb Experiences’ aan. Dit zijn activiteiten, die vaak georganiseerd worden door echte ‘locals’. Huisconcerten, etentjes of een onbekend feestje: juist de activiteiten die je niet bij het reisbureau vindt, vind je wel via Airbnb.

Spotted by locals

Voor de mooiste verborgen pareltjes van iedere stad moet je bij Spotted by Locals zijn. Dat is een platform van bewoners uit verschillende steden die sinds 2008 hun favoriete plekken in 72 steden in de wereld met je delen. Alle spotters wonen in hun stad en kunnen je dus alle ins en outs vertellen. Spotted by Locals werkt via een app die je ook offline kunt raadplegen. Via de app kun je het profiel van de spotters bekijken en op basis daarvan je keuze maken. Voor de app betaal je een vast bedrag per stad.

Nowboat

Hou je van strand, snorkelen, duiken of zeilen? Dan is Nowboat misschien een geschikte app voor jou. Deze startup is opgericht in HongKong en biedt een breed scala aan lokale activiteiten op, in en rondom het water. Je hebt niet alleen zelf een leuke dag, maar met het boeken van een tour via Nowboat draag je ook bij aan gezondere oceanen: 3,5% van de winst gaat naar organisaties die de oceanen beschermen.

Showaround

Bekijk de hoogtepunten van jouw favoriete stad samen met een bewoner. De app Showaround koppelt lokale gidsen aan toeristen. De gidsen kunnen je rondleiden door hun stad, straat of zelfs meenemen naar hun huis. Ze kennen de leukste cafétjes, geheimste hofjes en delen interessante wetenswaardigheden. De prijs varieert van nul tot honderd euro per uur. Alle gidsen hebben een persoonlijk profiel op de site zodat je zelf kunt kiezen. Je kunt gaan voor een ‘local’ die je eigen taal spreekt, gespecialiseerd is in koken of bijvoorbeeld in fotograferen.