Paspoort en koffer

Waar moet je op letten als je op reis gaat?

Je staat op het punt om de reis van je leven te maken. Natuurlijk maak je voor je vertrekt plannen, maar waar moet je eigenlijk allemaal aan denken? Er zijn veel factoren en zaken waar je rekening mee moet houden en die je zeker niet moet onderschatten. In deze blog probeer ik je zo veel mogelijk te helpen om je reis zo veilig mogelijk te maken.

Veilig en gezond

Als je op reis gaat naar een ver land, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van situaties die je gezondheid en veiligheid kunnen bedreigen. Op dit moment is bijvoorbeeld de levensbedreigende ziekte ebola uitgebroken in Congo, waardoor er wordt afgeraden om naar dat land af te reizen. Wil je weten of er actuele epidemieën zijn in het land waar je naar op reis gaat? Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vind je alle actuele informatie. Wil je informatie over ander reisadvies voor jouw bestemming? Ga dan naar de website van Nederland wereldwijd.

Vaccinaties

Afreizen naar een ver land betekent vaak automatisch dat je vaccinaties nodig hebt. Omdat vaccinates per land verschillen, heeft GGD Nederland overzichtelijk gemaakt welke vaccinaties je nodig hebt per land. Op de website van GGD Reisvaccinaties kan je aangeven wat je bestemming is waarna je specifiek vaccinatie advies krijgt. Goed om te weten is dat Allianz Global Assistance ook gratis inentingsadvies verstrekt. Heb je een reisverzekering afgesloten? Dan vertellen de ervaren artsen en verpleegkundigen welke inentingen en medicatie (bijvoorbeeld malariatabletten) je nodig hebt op basis van jouw reisplan.

Visum

Een vraag die mensen vaak hebben als ze plannen maken voor een reis: heb ik een visum nodig? Er gelden in ieder geval veel verschillende regels per land. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat je geen visum nodig hebt voor een verblijf korter dan 90 dagen. In sommige landen is dat ook vaak maar 180 dagen. En sommige landen maken ook verschil tussen een zakelijk of toeristisch verblijf. Met de Visa Quick Check van visum.nl heb je snel een overzicht welk visum je nodig hebt. En erg handig: je kan direct je aanvraag starten via deze website.

Verzekering

Als je een verre reis maakt, dan is het natuurlijk belangrijk om goed verzekerd te zijn. Want als je vakantie anders loopt dan gepland, is het wel zo prettig dat er hulp voor je klaar staat. Allianz Global Assistance heeft verschillende reisverzekeringen. Welke verzekering het beste past bij jouw reis is afhankelijk van een aantal factoren. Met wie ga je op reis? Wat is je reisdoel? En hoe lang ga je op reis bijvoorbeeld. Op basis van deze drie vragen krijg je een advies voor de beste reisverzekering. Daarnaast is het mogelijk om je reisverzekering verder op maat samen te stellen. Heb je dus nog een goede reisverzekering nodig? Kijk op onze website en stel je eigen reisverzekering samen.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.