De beste auto huren in het buitenland? Gebruik deze tips voor autohuur.

Ga je een auto huren in het buitenland? Gebruik deze acht tips voor autohuur.

Op het internet lijkt het vaak alsof je de mooiste auto’s tegen een spotgoedkope prijs kan huren. Bij aankomst bij de verhuurder blijkt dat er vervolgens allerlei kosten bijkomen voordat je de auto mee kan nemen. Ga jij binnenkort tijdens je vakantie een auto huren? Laat je niet van de wijs brengen en gebruik deze waardevolle tips:

Onderzoek of je met de huurauto de grens over mag

Het is belangrijk om te weten of grensoverschrijding met je huurauto is toegestaan. Hoewel in veel landen je geen problemen zult ondervinden, is het van belang dat je navraag doet. In de huurvoorwaarden van je auto staat opgenomen of het is toegestaan om de grens over te gaan. Wanneer je met de auto de grenst bent over gegaan en je er gebeurt onderweg iets vervelends, dan kun je je niet beroepen op de verzekering.

Denk goed na voordat je een extra verzekering afsluit

Het autoverhuurbedrijf vraagt je bij aankomst vaak om een verzekering af te sluiten. Hoewel er bij je autohuur weliswaar altijd een basisverzekering zit, houdt de autoverhuurder vaak het eigen risico in wanneer er iets gebeurt. Zelfs bij iets kleins doet men dit al. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten voor een lekke band vaak voor de bestuurder.

Je kunt dit eigen risico afkopen bij het verhuurbedrijf, maar vaak rekent men hiervoor hoge tarieven. Met een Eigen Risico Verzekering heb je dit probleem niet. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan vergoedt de verzekeraar het eigen risico. Een bijkomend voordeel is dat je deze verzekering thuis in Nederland gemakkelijk kunt afsluiten, waardoor je niet in de rij staat te wachten van de autoverhuurder

Neem je eigen accessoires mee

Het huren van spulletjes bij een autoverhuurbedrijf, zoals een TomTom, kan erg prijzig zijn. Neem zoveel mogelijk je eigen spullen mee. Dit scheelt je een hoop geld. Een goed alternatief voor het huren van een TomTom is de navigatie op je smartphone. Wil je weten welke accessoires je op vakantie mee moet nemen? Lees dan ‘Gadgets die onmisbaar zijn op reis’.

Controleer de auto op gevarendriehoek en reflecterende hesjes

In veel landen is het verplicht om een gevarendriehoek en hesjes bij je te hebben. Vaak gelden er verschillende regels voor een auto met een buitenlands kenteken of die van het land zelf, zoals een huurauto. Controleer voor vertrek daarom of je huurauto beschikt over deze benodigdheden.

Inspecteer de auto goed

Controleer voordat je wegrijdt samen met de verhuurder de auto op krassen of deuken. Vergeet niet de binnenkant te bekijken. Soms is er schade die je niet direct ziet. Een losse bumper of een scheur in de bekleding die later voor jou rekening komt bij het inleveren van de auto. Maak daarom foto’s van de huurauto voordat je met de auto vertrek. Zo heb je altijd bewijs dat je kunt laten zien als je in een conflict raakt met de autoverhuurder.

Rijd weg met een volle tank

Vroeger kreeg je de huurauto met een volle tank mee en moest je de auto met een volle tank inleveren. Prima systeem. Tot de verhuurbedrijven iets nieuws bedachten om meer geld te verdienen. Ze geven je de auto mee met een halflege of bijna lege tank en jij moet ervoor zorgen dat je de auto met dezelfde hoeveelheid brandstof inlevert. Wat er vervolgens veelal gebeurt is dat mensen net iets meer tanken om er zeker van te zijn dat ze voldaan aan de regeling. Het gevolg is dat je de auto met iets meer benzine teruggeeft aan het verhuurbedrijf.

Zoek direct naar een tankstation

De meeste mensen leveren hun auto af op de plek waar ze hem oppikken. De gouden tip om stress aan het eind van je vakantie te voorkomen is dat je meteen na ontvangst van je huurauto op zoek gaat naar een tankstation. Hoewel de terugreis niet in je gedachte zit, is het handig om te weten waar je in de buurt van het verhuurbedrijf je auto kunt tanken. Op deze manier ben je voorbereid op het inleveren van je auto en vermijd je last minute stress.

Blijf op verharde wegen

In bijna alle huurovereenkomsten staat dat het niet is toegestaan om met een huurauto op onverharde wegen te rijden. Een zandweggetje dat leidt naar een strand of een bospad op weg naar de parkeerplaats valt hier ook onder. Mocht je vast komen te zitten en hulp nodig hebben, dan zal de verzekering van de autoverhuur dit niet vergoeden. Blijf als dat kan liever op de verharde weg.