Gezelligste kerstmarkt van Nederland

Wat zijn de leukste kerstmarkten van Nederland?

De kerstmarkt is een echt winters fenomeen dat al jaren aan populariteit wint. Hier geniet je van kerstmuziek, leuke kraampjes met kerstspullen, ornamenten en lekkernijen voor onder de kerstboom. Daarnaast staan er vaak versierde kerstbomen uitgestald en vind je er een jolige kerstman of een tijdelijke ijsbaan. Ben jij benieuwd naar de meest bijzondere kerstmarkten van Nederland? Laat je inspireren door deze drie bijzondere locaties:

Grotten van Valkenburg

Onderaan de Cauberg vind je één van de best bezochte kerstmarkten van Europa: de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg. In de Gemeentegrot en Fluweelengrot vind je de oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. In 2018 is Valkenburg met een speciale Kerstaward gekroond tot “European City of Christmas 2018”  en dat is niet voor niets! De grotten zorgen voor een bijzondere en warme sfeer en worden door de verlichte kerstkraampjes helemaal aangekleed. De ruime en lange gangen in de Gemeentegrot zijn de perfecte locatie om te genieten van de kerstmuziek, leuke kraampjes en de lekkerste hapjes en drankjes.

Naast de kerstmarkten in de grotten is er een bovengrondse Christmas Parade door de stad. De parade trekt er twee keer per week uit, op woensdagen om 19:00 uur en op zaterdagen om 19:30 uur. Er rijden sprookjesachtige praalwagens langs met dansers in schitterende kostuums in het thema ‘Chrismast Fairytales’. Hierdoor beland je in sprookjesachtige sferen.

Benieuwd geworden naar deze bekroonde kerstmarkt in eigen land? Bezoek Valkenburg, de prijswinnende kerstmarkt en de mooie Christmas Parade in de periode van 16 november tot en met 29 december 2018.


Bron: Kerststad Valkenburg

Drijvende kerstmarkt in Leiden

Kerstmarkten zijn goed vertegenwoordigd in verschillende steden en landen, maar de drijvende kerstmarkt in Leiden is uniek voor Nederland. Op een plateau in het water van de Nieuwe Rijn vind je 75 schitterend versierde chalets voor al jouw kerstartikelen. Geniet van het culturele programma, de lekkere hapjes en de glühwein. De leuke kraampjes, verschillende liveoptredens en drijvende ijsbaan maken het plaatje van een echte kerststad af.

Blijf je liever aan wal? Geen probleem! Geniet dan van de nostalgische kermis op de kade. Samen met de drijvende kerstmarkt is Leiden dé stad waar jij heen moet voor een unieke ervaring. De drijvende kerstmarkt is er niet heel lang. Ontdek daarom van 14 t/m 24 december 2018 van de Winter Wonder Weken en al het moois dat Leiden biedt in aanloop naar de kerstdagen.

Leiden is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echte kerstmarktstad en is de plek om ondergedompeld te worden in kerstsferen. Zo kan je vanaf de drijvende kerstmarkt een rondvaart maken door de grachten. Ook is het raadzaam om 15 december vrij te houden en naar het Pieterskwartier te gaan voor de leukste kerstverhalen, het korenweekend en de tv-opnames van Joris’ kerstboom. Leiden is hierdoor erg goed geschikt voor kinderen: het Hooglandse kerstplein is de plek waar je moet zijn.


Bron: Omroep West

Dickens kerstfeest in Deventer

Kerst in Deventer is uniek. Eén keer per jaar vindt in de oude Hanzestad het Charles Dickensfestijn plaats.  De hele stad wordt hierbij aangekleed waardoor je je als bezoeker in de negentiende eeuw waant. Net als de verhalen van Charles Dickens.

Naast dat er meer dan 950 personages tot leven komen in dit weekend, is er een schitterende kerstmarkt in de Lebuinuskerk of Grote Kerk. De opbrengsten van de kerstmarkt gaan naar het onderhoud van deze schitterende kerk. Ook is er een muzikaal programma verzorgd door zangkoren.

Wanneer je iets unieks wil beleven, moet je Deventer zeker bezoeken. De oude straatjes zorgen van zichzelf al voor een magische sfeer. En wanneer deze zijn aangekleed met kerstlichtjes en er een mooi pak sneeuw ligt, waan je je in een echte kerststad. De kerstmarkt in Deventer staat er niet heel erg lang, namelijk van 13 tot en met 15 december 2018. Wel zal het erg druk zijn door het Dickensfestijn. Daarnaast zijn er op 16 december gratis toegankelijke concerten van koren en muziekverenigingen in het centrum.


Bron: Festipedia

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.