Wintersport in Nederland

Wintersport in Nederland

Wintersport in Nederland? Dat is niet helemaal hetzelfde als skiën of snowboarden op met sneeuw bedekte bergen. Toch zijn skihallen een prima manier om je skills te trainen en je voor te bereiden op de wintersport. Daarom hier een aantal van de skihallen in Nederland.

SnowWorld Zoetermeer

Er zijn vier verschillende pistes en tien skiliften. De langste piste is 300 meter en SnowWorld Zoetermeer heeft, met een dalingspercentage van 21%,  de steilste indoorpiste van Europa. Ook is er een indoor funpark en er zijn verschillende snelle liften. In het restaurant serveert men heerlijke, winterse gerechten.

Langste afdaling: 300 meter
3 pistes
5 sleepliften
4 lopende banden

Lees ook het blog over de ‘Vijf bijzondere wintersporten’.

SnowWorld Landgraaf

In het zuidelijkste puntje van Nederland ligt het grootste wintersportresort van Europa. Hier vind je de langste indoorpiste van de Benelux en het is dé plek waar internationale wedstrijden plaatsvinden. SnowWorld Landgraaf is 365 dagen per jaar open, heeft vijf verschillende pistes en acht liften. Naast het wintersportresort ligt een viersterrenhotel waar je heerlijk kan slapen na een dag wintersport in Nederland.

Langste afdaling: 387 meter
5 pistes
1 stoeltjeslift
3 sleepliften
4 lopende banden

De Uithof in Den Haag

Vlakbij het strand van Kijkduin ligt de Uithof. Met vier skiliften hoef je hier bijna nooit te wachten. De Uithof is uitermate geschikt voor kinderen en wat meer onervaren skiërs. Heb je nog nooit geskied of gesnowboard, dan kan je bij de Uithof ski- of snowboardlessen nemen.

Langste afdaling: 211 meter
2 pistes
2 sleepliften
2 lopende banden

SnowWorld Amsterdam

Een skihal in Amsterdam? Nou….bijna. SnowWorld Amsterdam ligt in Velsen en heeft twee pistes. Een korte piste voor kinderen/beginners en een langere piste van 170 meter voor de gevorderde skiër. Ook als je wilt proberen om een keer te snowboarden, ben je bij Skihal Amsterdam aan het juiste adres. Na het skiën geniet je in het café  van een heerlijke warme chocolademelk met appeltaart.

Langste afdaling 170 meter
2 pistes
2 sleepliften
1 lopende band

SnowWorld Rucphen

In Brabant vindt je SnowWorld Rucphen. Je vindt er drie pistes, waarvan de langste 130 meter lang is. Als je het leuk vindt om te freestylen vindt je op de pistes verschillende hindernissen waar je mee kunt oefenen. De andere pistes zijn 100 meter lang, waarvan er één uitermate geschikt is voor kinderen en beginners. Ook in Rucphen vindt je een gezellig sneeuwhut waar je met uitzicht op de pistes kunt genieten van de Brabantse gezelligheid.

Langste afdeling: 130 meter
3 pistes
1 sleeplift
3 lopende banden

Montana SnowCenter

In Westerhoven ligt de kleinste skihal van Nederland met twee pistes en enkele freestyle hindernissen. Er is weinig hoogteverschil en de pistes zijn niet lang, maar het is een uitstekende activiteit met kinderen. Daarom is deze skihal ideaal voor beginnende skiërs.

Langste afdaling: 126 meter
2 pistes
1 sleeplift
1 lopende band

Op zoek naar meer opties voor jouw wintersport in Nederland? Kijk dan eens op Skihal.com.

Donny, senior medewerker Service Team - Allianz Global Assistance

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.