Apps op smartphone gebruiken tijdens wintersport

Apps voor de wintersport: welke vijf apps moet je absoluut downloaden?

Eén week wintersport per jaar is te weinig voor de doorgewinterde skiër of boarder. Laat erin, vroeg eruit, de hele dag op de piste doorbrengen….heerlijk. Maar hoe bereidt een echte wintersportgek zich voor op de ultieme vakantie? Voor, tijdens en na de wintersport zijn er een aantal apps die je het leven een heel stuk gemakkelijker maken. Zet de volgende apps op je smartphone en je wintersportvakantie kan niet meer stuk.

Sneeuwhoogte.nl

Een app die je precies vertelt wat de sneeuwverwachting per dorp is, welke liften en pistes er open zijn en hoeveel centimeter sneeuw er ligt. Dankzij de koppelingen met diverse webcams uit de skigebieden kun je zelf live nagaan hoe jouw wintersportbestemming erbij ligt.  Handig bij het plannen en zeker net zo leuk als je onderweg bent naar je bestemming. Wel even parkeren voordat je in de app gaat kijken.

Download de app in de App Store of via Google Play.

bergfex/Ski

Eén van de meest complete ski-apps is bergfex/Ski. Via 5000 webcams kun je populaire sneeuwgebieden als Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië verkennen. De app biedt weersvoorspellingen, kosten van de skipas, sneeuwhoogtes, lengte van de skipistes, hoeveelheid skiliften en meer. In de PRO-versie is er nog veel meer mogelijk, zoals het terugkijken van webcambeelden van 14 dagen geleden. Handig voor tijdens de winter én zomer: Bergfex Touren & GPS tracking; om al je bijzondere tochten bij te houden.

Download de app in de App Store of via Google Play.

Trace Snow

Men’s Health riep deze app uit tot de beste app voor de wintersport. Dus ga de bergen in en houd precies de belangrijkste kenmerken van jouw ‘run’ bij. Snelheid, afstand, calorieën, hoeveel meter je bent afgedaald, sprongen en wat je nog maar meer kunt bedenken. De app is afkomstig van AlpineReplay. Een bekende naam in de wintersportwereld.

Download de app in de App Store of via Google Play.

Ski Tracks

Alles weten over jouw laatste run? Gemiddelde- en maximale snelheid, afdalingshoek, lengte van de run….je vindt het allemaal bij Skitracks. Qua uiterlijk misschien niet de mooiste app, maar uitermate functioneel om jouw statistieken bij te houden. Bij de Premium-versie krijg je onder andere ski analyses en 3D-kaarten.

Download de app in de App Store of via Google Play.

Afdaling – ski / snowboard

Voor en door wintersporters, dat is Afdaling. Een Nederlands alternatief voor iPhone-gebruikers. De app weet waar je bent geweest, hoe hoog je zat en hoe snel je de berg af bent gegaan. Vergelijkbaar dus met Trace Snow en Ski Tracks, maar dan in een Nederlands jasje. De app is niet gratis, maar ziet er wel beter uit dan bijvoorbeeld Ski Tracks.

Download de app in de App Store.

Duolingo

Oké, niet echt een wintersport-app. Maar een betere manier om een buitenlandse taal te leren, ga je niet vinden. Toch fijn om te weten dat je een goede indruk achterlaat in de après-skibar.

Download de app in de App Store of via Google Play.

Apps niet genoemd?

Ken je nog goede apps die wij niet genoemd hebben in dit artikel? Deel het artikel via het Facebook-icoontje, benoem de app, tag ons (via @Allianz Global Assistance NL) en tag je vrienden die de app moeten gaan gebruiken voor hun wintersport.

 

 

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.