Winnaar van de World Travel Awards: Madeira

World Travel Awards: achttien prijzen voor Portugal

Bij de World Travel Awards 2018 heeft Madeira, het eiland vlak voor de kust van Portugal, de titel ‘World’s Leading Island Destination’ gekregen. De prestigieuze prijs bevestigt de toenemende invloed die Portugal heeft op de wereldwijde toeristeneconomie. 

De interesse van toeristen in Portugal en haar eilanden blijft groeien. Tijdens de grote finale van de 25e World Travel Awards, gehouden op op zaterdag 1 december 2018 in Lissabon, werd de Madeira-archipel onlangs verkozen tot ’s werelds meest toonaangevende eilandbestemming.

De Franse website Le Quotidien du Tourisme laat weten dat de bevolking van Madeira de overwinning heeft gevierd met een nieuwe online communicatiecampagne die de natuurlijke schoonheid van het eiland en de gastvrijheid van de inwoners benadrukt.

Internationale erkenning

De ceremonie van de World Travel Awards erkent uitmuntendheid in de belangrijkste sectoren van reizen, toerisme en hotels. Voor het eerst gehouden in 1993, inmiddels zijn deze awards hét referentiepunt voor toeristische professionals over de hele wereld.

“Dit is een belangrijke en inderdaad fundamentele nieuwe prijs voor de regio en voor de hele bevolking van Madeira en Porto Santo,” zei Roberto Santa Clara, uitvoerend directeur van het Madeira Promotiebureau. “De internationale erkenning onderstreept de motivatie van Madeira om reizigers van alle leeftijden een uitzonderlijke ervaring te bieden. Met zijn authentieke keuken, zijn buitenactiviteiten en zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid.”

Portugal: 18 prijzen

Voor het tweede jaar op rij is Portugal de grote winnaar van de competitie. Tijdens de ceremonie van 2017 werd het land uitgeroepen tot ’s werelds belangrijkste toeristische bestemming. De hoofdstad, Lissabon, pakte toen de prijs ‘Meest toonaangevende bestemming voor een stedentrip in Europa’. Ook dit jaar was er geen reden tot klagen. Portugal sleepte in totaal 18 prijzen in de wacht waaronder ‘Belangrijkste officiële toeristenwebsite van de wereld’ voor VisitPortugal.com. Lissabon werd zelfs bekroond met twee prijzen: ‘Meest toonaangevende bestemming ter wereld voor een stedentrip’ en ‘Meest toonaangevende bestemming van de wereld’.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.