Zeven bijzondere plekken om te overnachten

Ben je uitgekeken op de standaard hotelkamers of heb je genoeg van dat luchtbed dat altijd maar leegloopt? Gelukkig zijn er meer plekken op de wereld waar je heerlijk kunt slapen! In dit blog lees je zeven wel heel bijzondere plekken om te overnachten.

1. Manta Resort, Zanzibar

Als je de onderwaterkamer in het Manta Resort in Zanzibar boekt, dan heb je een wel heel bijzondere slaapplek. Onder het wateroppervlakte. Door de enorme ramen zie je de meest gekleurde tropische vissen, zeesterren en koralen voorbij komen. En wanneer je ‘s nachts de buitenverlichting aandoet, komen nieuwsgierige vissen en octopussen een kijkje nemen. Op het dek van de kamer kun je overdag zonnebaden, een duik nemen in de warme zee en ’s nachts genieten van het uitzicht op duizenden sterren.

2. Treehouse Lodge Resort, Peru

Voor veel mensen was het een kinderdroom: overnachten in een boomhut. In het Treehouse Logde Resort in Peru is dit nu mogelijk. In dit bijzondere resort val je in slaap met het geluid van het Amazonewoud op de achtergrond. Je kunt de boomhutten alleen bereiken door een bootreis van een uur. Eenmaal aangekomen op de bestemming wacht nog de klim van de steile trappen naar de boomhutten. De hutten variëren in hoogte, van tien tot meer dan twintig meter. Dat zorgt voor een prachtig uitzicht over het regenwoud. Verschillende soorten aapjes, papegaaien en andere dieren komen je regelmatig bezoeken. Echt een speciale ervaring dus!

3. Arctic Resort Kakslauttanen, Finland

Droomde je van een tropische bestemming? Vergeet dat dan maar in dit ijshotel. In dit resort slaap je in je eigen iglo. Je hoeft niet bang te zijn om kou te lijden, want de kamers zijn goed verwarmd en geïsoleerd. Bovendien heeft het resort een grote sauna waar je heerlijk kunt opwarmen, om vervolgens  weer af te koelen in de metershoge sneeuw. Alle iglo’s hebben een glazen dak zodat je ’s nachts de sterren kunt bekijken. En met een beetje geluk zie je ook het bijzondere noorderlicht. Een prachtige ervaring.

4. Waldseilgarten Hollschulucht, Duitsland

Ben je uitgekeken op standaard campings? Breng kamperen dan naar een volgend level door te overnachten in tenten die boven het bos hangen. De tenten in dit resort in Duitsland zijn alleen te bereiken door een touw te beklimmen, maar als je die hindernis eenmaal hebt overwonnen kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Duitse Alpen en slaap je met het gevoel alsof je zweeft. Dat is pas een bijzondere overnachting.

5. Kolarbyn Ecolodge, Zweden

Als je even helemaal terug wilt naar de basis, dan is deze Zweedse hut misschien wat voor jou. Er is geen elektriciteit en stromend water en deze kleine hutjes staan midden in het bos. De kleine hobbit-achtige huisjes vallen bijna niet op door de goed gecamoufleerde daken waar eetbare paddenstoelen en bessen op groeien. In de hut zijn twee bedden aanwezig en een open haard die zorgt voor warmte. Word wakker met het geluid van vogels, steek de open haard aan en maak je klaar voor een dagje in de natuur!

6. Tinyeleti Treehouse, Zuid-Afrika

Na een dag safari wordt je afgezet op deze plek. De gidsen vervolgen hun weg, maar jij blijft hier achter, in het midden van de steppe. Dit houten huisje heeft alles wat je nodig hebt: eten naar jouw wensen, een douche, muggennetten en vooral de adembenemende natuur. Vanaf je balkon zie je de dieren die ’s avonds naar de rivier komen om te drinken en je valt in slaap met het geluid van brullende leeuwen en tetterende olifanten. Een magische overnachting.

7. Stro-iglo, Oldehove

Ook Nederland heeft bijzondere plekken om te slapen! Wat denk je van stro-iglo’s? In het Groningse Oldehove kun je slapen in een iglo gemaakt van strobalen. In de nok van de iglo zit een grote glazen koepel waardoor je ’s nachts bij helder weer de sterren kunt bewonderen. Je hoeft niet bang te zijn dat je nat regent, want de iglo’s zijn helemaal geïsoleerd. Ook voor jeukende strohalmen geen gevaar: je slaapt in de iglo op een prinsheerlijk bed, mét muggennet!

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.